Украински войници са свалили китайски дрон с помощта на пушките си АК-47 през уикенда,

...
Украински войници са свалили китайски дрон с помощта на пушките си АК-47 през уикенда,
Коментари Харесай

Украйна свали въоръжен китайски дрон

Украински бойци са свалили китайски дрон с помощта на пушките си АК-47 през уикенда, съобщи Си Ен Ен.
Дронът е бил Mugin-5, търговски безпилотен летателен уред, произведен в Китай. 
Някои софтуерни блогъри настояват, че машините са известни като  " дронове на Alibaba ", тъй като са били налични за продажба на цена до 15 000 долара на китайски пазарни уеб страници, в това число Alibaba и Taobao.
От Mugin Limited потвърдиха пред Си Ен Ен, че това е техен летателен уред, като нарекоха случая " извънредно разочароващ ".
Това е най-новият образец за преоборудване на цивилен дрон и въоръжаването му след нахлуването на Русия в Украйна, което е знак за бързо изменящите се модели на водене на война.
" Покрай фронтовата линия от самото начало правим въздушно разузнаване ", споделя Максим, 35-годишен войник от териториалната защита, който желае да бъде разпознат единствено с първото си име.
През нощта от петък против събота Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че техни сътрудници, основани в следената от Русия територия, са ги предизвестили, че оттова е изстрелян безпилотен летателен уред, ориентиран към украинска цел.
Според Крис Линкълн-Джоунс, пенсиониран офицер от английската войска и експерт в региона на войната с безпилотни летателни апарати, въоръженият търговски дрон не е имал инсталирана камера, което значи, че не е могъл да бъде употребен за наблюдаване, и всъщност го прави сходен на " тъпа бомба ".
Още през януари официални лица в следената от Русия Луганска област в Източна Украйна обявиха в обява в Телеграм, че са свалили " Mugin-5 ", изстрелян от украинските сили.
Боеприпасът, зареден на дрона, евентуално е бил с " високоексплозивна фрагментационна " структура, която е " елементарна и не доста аеродинамична ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР